Fie voia ta, Doamne

3 Iunie 2009 at 20:55 3 comentarii

Aseară mi-am adus aminte cât de mici suntem. Simţeam la un moment dat că vântul îmi poate lua casa pe sus şi nu pot face nimic; că iată e suficient ca Doamne Doamne să trimită un gând de acolo de sus şi să pierim de pe faţa Pământului. De mult nu îl mai văzusem atât de supărat.

Doamne, toate se întâmplă după voia ta. Tu decizi prin ce încercări ne treci, precum şi care va să fie rezolvarea. Tu eşti cel care ne trimite câte o boală a trupului şi ne urmăreşte cum o tratăm, tu eşti cel care ne trimite suferinţe ale sufletului şi ne lasă să vadă cum le trăim. Ne dai încercări fel de fel şi oricât de viteji am părea, obosim după o vreme şi ne întoarcem tot la tine spunând: „Doamne, nu mai ştim ce să facem. Ajută-ne!”  Tu eşti cel care face minuni în final şi ne trimite vindecarea. Tu eşti cel care aduce un suflet pereche omului care a petrecut o vreme lungă în singurătate. Tu eşti cel care face posibilă zămislirea de prunci în pântecele unor femei care încercaseră totul înainte să vină la tine. Tu eşti cel care aduce lumină acolo unde nu mai rămăsese decât întuneric.

În mâinile tale stă acum vindecarea unor prieteni de-ai mei.

Tatăl nostru care eşti în ceruri / Sfinţească-se numele Tău / Vie împărăţia Ta / Facă-se voia Ta, precum în cer aşa şi pe Pământ. Pâinea noastră cea de toate zilele / Dă-ne-o nouă astăzi / Şi ne iartă nouă greşelile noastre / Precum şi noi iertăm greşiţilor noştri /Şi nu ne duce pe noi în ispită / Ci ne izbăveşte de cel rău. Amin (cântă corul Ad libitum, condus de dirijor Luminiţa Guţanu)

Anunțuri

Entry filed under: Uncategorized.

Îmbrăţişare Tu… eşti îngeraş?

3 comentarii Add your own

 • 1. @lter ego  |  13 Iunie 2009 la 20:59

  Trebuie doar să crezi! ATÂT!
  Iar dacă IL mai şi iubeşti „cu toată inima ta, cu tot sufletul tău, cu toată puterea ta şi cu tot cugetul tău”, va fi cu atât mai bine şi îţi va fi cu atât mai uşor să-ţi iubeşti aproapele ca pe tine însăţi!
  Şi mai ştiu ceva: dacă îi ceri un lucru cu tot sufleţelul tău şi dacă meriţi, vei primi ce ai cerut. Uneori e nevoie doar de un gând către EL. Atenţie însă ce gândeşti şi mai ales ce-I ceri!
  Pe de altă parte, să ştii că suferinţa ne este dată, în primul rând ca plată pentru ce am făcut sau NU am făcut, iar în al doilea rând pentru a ne ajuta în evoluţia spirituală.
  Legat de evoluţie, îţi pot mărturisi un lucru experimentat pe propria-mi piele! Am descoperit că putem evolua în două moduri: prin Iubire sau prin suferinţă. Din păcate, majoritatea alegem să evoluăm prin suferinţă pentru că, deşi e mai neplăcut, e mult mai la-ndemână şi mai uşor faţă de Iubire care, deşi pare simplă e cu mult mai grea…presupune sacrificiu de sine, răbdare, înţelegere, Iertare….şi alte chestii din astea „demodate” şi puţin improprii în lumea în care trăim acum.
  De cele mai multe ori, suferinţa ne trânteşte cu fruntea în ţărâna din care suntem făcuţi pentru ca mai apoi să ne ridicăm ochii către cer!
  Sănătate multă prietenilor tăi!
  Domnul cu ei şi cu tine!

  Răspunde
  • 2. devorbacugandurilemele  |  13 Iunie 2009 la 21:11

   Mulţumesc din suflet! Cu unii deja Dumnezeu a hotărât şi trebuie să-i acceptăm decizia, are cu siguranţă motivele lui. Vom înţelege mai târziu dacă vom avea ochi. Apropo, frumos The lonely shepherd… 🙂

   Răspunde
   • 3. @lter ego  |  13 Iunie 2009 la 21:36

    Este una din piesela care îmi deschide sufletul spuntan…care mă face să simt cum prind aripi la propriu, care mă poartă spre o lume unde totul este armonie, iubire necondiţionată şi nemarginită, lumină, cald, bine, siguranţă, în care fiecare lucru derivă din celălalt…..curat, cinstit, natural……
    Mai evadez din cand în când în lumea asta utopică, aşa cum obişnuiesc să-i spun eu, cu ajutorul melodiilor pe care le ascult.
    Îţi voi mai împărtăşi de acum în colo şi alte melodii de genul acesteia, care-mi deschid sufletul. Sunt tare curios să văd ce efect au asupra ta!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Motto:

Sunt ceea ce aleg sa fiu
wordpress statistics
Iunie 2009
L M M M V S D
« Mai   Iul »
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Categorii


%d blogeri au apreciat asta: