Concert de suflet – Corul Sound la Centrul Ceh

14 Mai 2009 at 19:02 2 comentarii

Finaliiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii, finaliiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii, citit româneşte fi-na-liiiiiii!

Se cântă Gloria, da! Cum care? Gloria de Athos Palma! Nu e deloc o păcăleală. Mâine seara va avea loc un concert de suflet, şi zic asta pentru că vom cânta multe, multe piese frumoase, de trăire interioară şi de îmbucurare a sufletului. Unde? La Centrul Ceh de lângă Biserica Rusă, la coada lui Mihai Viteazu, la Universitate, ora 20.00.

Începem cu un „Sanctus” al unui ceh de-al lor (Zdenek Lucas), apoi vă împărtăşim o poveste de dragoste pe ritm de pavană din Franţa şi ne liniştim puţin pe Gloria lui Athos Palma, cea mult aşteptată şi dorită; un cîntec de pahar vă aşteaptă, Tourdion, al unui anonim francez din sec. XV pentru ca imediat să ne potolim rugându-ne pe Tebe Poem al lui Bortnianski, care, apropo, are aceleaşi versuri ca şi Gloria, în ruseşte însă 🙂 ; ajungem şi pe tărâmuri româneşti şi vă cântăm despre cât de Mare-i hiba la Jibău, apoi un Cântec de Dor ca să aflaţi cum se-nfiripă dragostea tot „doi cu doi, şi noi bade amândoi”, prezentând şi un cântec vechi de trecere în altă lume, prin comuniunea cu natura „Mă luai, luai, joi de dimineaţă, sus pe la fânaţă, cu secera-n brâu, la holda de grâu”; trecem şi în zona de divertisment, începând cu Summertime, o secvenţă din singura operă a lui Gershwin, „Porgy and Bess”, apoi vă invităm la o cafea, un ceai sau un „Java Jive” şi vă zicem şi de nişte variaţiuni pe tema Chindiei, piesă folclorică cu deştepte influenţe de jazz; ce mai lipseşte? un gospel: vom încerca un „Witness”, înainte de care dirijorul nostru, Voicu Popescu, zice mereu „Ne întâlnim la sfârşit…”.

Îmi vine să zic aşa: În sfârşit cântăm şi noi ceva anul ăsta! Nu am nimic cu piesele americane prezentate în concertele de până acum, au şi ele energia lor. Însă ce vom cânta acum e şi mai mult pe sufletul soundistilor. Sunt piese pentru care ai nevoie de un spaţiu închis în primul rând, destul de mic şi intim şi de atmosfera potrivită: oameni care nu au altă preocupare în acele momente, care au venit acolo să asculte, atenţie, să asculte şi să simtă muzica; îi vezi că vibrează odata cu tine iar în ochi li se-arată, timidă, sensibilitatea.

Mi-era dor de altfel de momente şi sper să avem parte şi să putem şi noi crea o atmosferă de calitate!

Anunțuri

Entry filed under: Uncategorized.

Tot Doamne Doamne 17 mai 2009 corul Sound la ziua Muzeului Satului

2 comentarii Add your own

 • 1. Pacuraru Petruta  |  15 Mai 2009 la 11:06

  na, ca m-ai facut sa-mi fie ciuda cu adevarat ca nu pot veni diseara. va tin pumnii desi sigur nu va fi nevoie. pupici.

  Răspunde
  • 2. devorbacugandurilemele  |  16 Mai 2009 la 9:22

   🙂 Multumim, a fost frumos intr-adevar! Sa ne fi vazut la final de Chindie noua cum, in lipsa de pitpalaci, se stiu ei care, incepuse proful sa pic-pac-poc strambandu-se la noi, vazand ca nici o alta fata nu a avut curajul sa inceapa. Si o facea discontinuu> mai zicea 3 sunete, mai tacea si nse mira din ochi ca noi nimic, nimic, iar mai zicea.. eram pe jos… 😦 tota neprofesionist… 🙂

   Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Motto:

Sunt ceea ce aleg sa fiu
wordpress statistics
Mai 2009
L M M M V S D
« Apr   Iun »
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Categorii


%d blogeri au apreciat asta: